Coaching/therapie voor volwassenen

Via een tekening komt naar voren waar we nu precies last van hebben, bijvoorbeeld waardoor je niet komt tot dingen die je graag wilt. Als hier geen onverwerkte of negatieve ervaringen aan ten grondslag liggen, kan ik je helpen te ontdekken waardoor het je niet lukt deze stappen te zetten. Ik kan je hierbij ondersteunen en toekomstgericht laten werken door middel van doelgerichte tekenopdrachten. Je hoeft hiervoor geen creatief talent te zijn, de tekening zelf is ondergeschikt aan de werking van het tekenen.

Therapie volwassenen

In ons lichaam liggen herinneringen, van alles wat wij meegemaakt en ervaren hebben, als beelden opgeslagen. Bij regressietherapie en/of reïncarnatietherapie maken wij gebruik van deze beelden. We brengen ze door middel van het denken, het lichaamsgevoel en emotie bij elkaar, waardoor de beelden opkomen, herbeleefd en verwerkt kunnen worden. Hierdoor zal je lekkerder in je vel gaan zitten en je gelukkiger voelen. De werkgebieden waar wij ons in deze therapie op focussen zijn zwangerschap, geboorte, de jonge jaren, de puberteit en het volwassen leven.

Tekenen en therapie

Door te tekenen komen deze beelden ook naar buiten. Uit een tekening is veel af te lezen. We letten bijvoorbeeld  op kleur, lijnen, vormen, energie, interactie en symboliek. Een tekening is als een plattegrond van ons bewustzijn. Alles wat we tekenen is een aspect van datgene wat er op dat moment in ons leven en in ons bewustzijn speelt. Ook bij het tekenen gaan we uit van een holistische visie waarbij het denken, het voelen en ons lichaamsgevoel worden aangesproken. Een tekening geeft informatie over onze energie, onze gevoelens en angsten, onze herinneringen en onverwerkte ervaringen. Door over de tekening in gesprek te gaan en hier jouw denken, jouw emoties en lichaamsgevoel bij te betrekken, wordt duidelijk waar je precies last van hebt. Daarna kunnen negatieve gevoelens worden afgevoerd en verwerkt.

De werkvormen coaching/ therapie

Bij beide vormen maken we gebruik van beeldende werkvormen zoals

tekenen, schilderen en collages maken. Doordat we bij deze werkvormen het lichaam en alle zintuigen betrekken hebben de werkvormen een verdiepende werking. De werkvormen zijn niet resultaatgericht, het is dus niet belangrijk of bijvoorbeeld de tekening er mooi uitziet. Het is de verdiepende werking van de verschillende werkvormen die het resultaat geeft.

Therapie volwassenen

 

Therapie kinderen

 

Motoriekondersteuning

 

Voor wie tekenen als coaching en therapie?

Volwassenen die:
 • somber zijn
 • last hebben van een burn-out
 • overspannen zijn
 • moeite hebben met grenzen aangeven
 • geen energie hebben
 • terugkerende conflictsituaties thuis en/of op het werk tegenkomen
 • niet komen tot dingen die ze graag willen
 • het gevoel hebben het altijd alleen te moeten doen
 • te maken hebben met rouwverwerking
 • een kort lontje hebben
 • last hebben van schuldgevoelens bijvoorbeeld naar hun kinderen of ouder

Een tekening bevat meer informatie dan we zelf beseffen