Reïncarnatietherapie

Onze problemen en weerstanden die we in het leven tegenkomen, vinden hun oorsprong in het verleden. In veel gevallen betreft het in een vorig leven. Het doel van de reïncarnatietherapie is om belemmerende overtuigingen en gevoelens, die zijn ontstaan in een vorig en/of in het huidig leven, op te sporen om het vervolgens ongedaan te maken. Dat wil zeggen dat je dan weer vrij bent van moeilijke gevoelens en gedrag. Met reïncarnatietherapie worden de ervaringen die zorgen voor de problemen in het ‘nu’ opgespoord, in trance herbeleefd en alsnog verwerkt waardoor je je beter zal gaan voelen. Aan de hand van de ingebrachte problematiek kan worden ingeschat hoeveel sessies ongeveer nodig zijn.

Voor wie is reïncarnatietherapie geschikt?
 • Heb je last van somberheid, burn-out, overspannenheid, moeite met grenzen aangeven of kom je niet tot dingen die je graag wilt?
 • Geen energie? Terugkerende conflictsituaties op de werkvloer of met familie of relatie?
 • Heb je het gevoel dat je er altijd alleen voor staat? Voel je je eenzaam?
 • Heb je moeite met het kiezen van de juiste partner? Ervaar je problemen op seksueel gebied?
 • Traumaverwerking; heb je heftige gebeurtenissen meegemaakt waar je niet los van komt?
 • Rouwverwerking; ben je een dierbare verloren waar je niet los van komt?
 • Krijg je je leven maar niet op de rit?
 • Heb je misschien last van angsten, fobieën, nachtmerries?
 • Ben je bang voor de dood?
 • Heb je steeds last van dezelfde terugkerende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten etc*?

Reïncarnatietherapie is geschikt voor iedereen die bereid is om aan zichzelf te werken en eigen gevoelens en gewaarwordingen serieus neemt. Je hoeft niet in reïncarnatie te geloven om toch baat te hebben bij de therapie. Wel moet je bereid zijn de opkomende ervaringen serieus te nemen.

Hoe werkt reïncarnatietherapie?

Reïncarnatietherapie is in het verlengde van regressietherapie en emotieve therapie een inzichtgevende vorm van psychotherapie. Reïncarnatietherapie gaat er vanuit dat de menselijke ziel meerdere levens leeft in het streven zich te ontwikkelen door middel van het opdoen van ervaringen. Trauma’s en traumatische ervaringen in ons huidige leven en vorige levens, kunnen de levensenergie blokkeren en kunnen overtuigingen vastzetten, waardoor lichamelijke en/of emotionele klachten of ziekten ontstaan. Door middel van een gesprek kunnen de knelpunten worden herkend en uitgevraagd waardoor onverwerkte ervaringen zichtbaar worden. Deze worden in trance herbeleefd en alsnog verwerkt.
Verwerking betekent dat de symptomen verdwijnen en natuurlijke levensenergie terugkeert. Hierbij wordt gewerkt in verschillende herbelevingsgebieden waar oude trauma’s en overtuigingen wakker zijn gemaakt (geactualiseerd) zoals tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte en de kindertijd en de meer recente traumatische

reincarnatietherapie
gebeurtenissen. Geactualiseerde trauma’s vinden vaak hun oorsprong in een vorig leven en zullen ook daar uitgewerkt worden. Bijzonder daarbij is dat cliënten reïncarnatie als levensbeginsel niet hoeven te aanvaarden om toch baat te hebben bij de therapie. Wel dienen ze bereid te zijn de opkomende ervaringen serieus te nemen.

Wat is trance?

Trance is een natuurlijke toestand van verdiept bewustzijn. Een bewustzijn waarbij de aandacht zowel in het hier en nu, als in het toen en daar kan zijn. Het is een zeer gerichte vorm van concentratie die je kunt vergelijken met het lezen van een spannend boek of het zien van een boeiende film. Dit zorgt ervoor dat je je kan richten op de ervaring en het gevoel en dat je tegelijkertijd weet dat de controle bij jou ligt.

Voor welke problemen?

Met reïncarnatietherapie kun je een breed scala van problemen aanpakken. Problemen kan je ervaren op mentaal, emotioneel of fysiek* gebied, een combinatie daarvan of op het gebied van zingeving.

*) Reïncarnatietherapie is een aanvulling op en geen vervanging van de medische wetenschap.
Als ‘nee’ zeggen moeilijk voor je is en je steeds over je eigen grenzen heen gaat.
Zet de eerste stap! Bel 06-2442 3509

Diana Schwartz, therapeut Regressietherapie IJsselstein