Emotieve therapie

Het doel van emotieve therapie is onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken zonder in de herbeleving te gaan. Door het verwerken van onverwerkte ervaringen laat je je belemmerende overtuigingen los en krijg je weer de beschikking over de vrijheid van keuze en kom je in je kracht te staan. Hierdoor wordt een gelukkig en zinvol leven (weer) mogelijk.

Voor wie emotieve therapie?
 • Heb je last van somberheid, burn-out, overspannenheid, moeite met grenzen aangeven of kom je niet tot dingen die je graag wilt?
 • Geen energie? Terugkerende conflictsituaties op de werkvloer of met familie of relatie?
 • Heb je het gevoel dat je er altijd alleen voor staat? Voel je je eenzaam?
 • Heb je moeite met het kiezen van de juiste partner? Ervaar je problemen op seksueel gebied?
 • Traumaverwerking; heb je heftige gebeurtenissen meegemaakt waar je niet los van komt?
 • Rouwverwerking; ben je een dierbare verloren waar je niet los van komt?
 • Krijg je je leven maar niet op de rit?
 • Heb je misschien last van angsten, fobieën, nachtmerries?
 • Ben je bang voor de dood?
 • Heb je steeds last van dezelfde terugkerende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten etc*?

Emotieve therapie is geschikt voor iedereen die bereid is om aan zichzelf te werken.

Hoe werkt emotieve therapie?

Emotieve therapie vindt zijn oorsprong in regressietherapie. Bij emotieve therapie wordt gebruik gemaakt van het gevoelscentrum, het autonome zenuwstelsel in de buik. Dat bevindt zich 6 tot 7 centimeter onder het navelgebied. Het voordeel van deze techniek is dat iedere problematiek vanuit het ‘nu’ benaderbaar is en verwerkt kan worden zonder herbeleving. Herbeleving kan soms een heftige ervaring zijn. Emotieve therapie is opgebouwd uit een proces van 9 sessies (doorgaans 1x per maand), waarvan de eerste een probleemgerichte intake is. Gedurende het een proces worden alle ladingen die we tegenkomen naar boven gehaald en geneutraliseerd, hierdoor worden meerdere aspecten van de problematiek aangepakt en heeft het een brede uitwerking. Natuurlijk is het ook mogelijk een sessie te doen gericht op één probleem.

Het gevoelscentrum en ladingen

Er is geen mens dat niet groot wordt met onverwerkte ervaringen, momenten van verdriet, boosheid en angst. Sommige emoties of gedrag blijven terugkeren en worden als een last ervaren. Dat kan een obstakel zijn in het functioneren voor jezelf en soms ook voor anderen. Of het nu gaat om relaties, seksualiteit, negatief zelfbeeld of het gevoel van zinloosheid etc. Door middel van de gesprekken worden ladingen van onverwerkte ervaringen opgespoord. Een lading is een blokkade van

emotieve therapie
opgehoopte energie in het lichaam die samen gaat met emoties en/of overtuigingen die van invloed zijn op onze gedragingen. Deze ladingen worden onder trance, door middel van verschillende technieken naar het gevoelscentrum in de buik afgevoerd. Zo wordt de blokkade opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. De daarbij horende overtuigingen en emoties worden geneutraliseerd, met als gevolg dat je je beter gaat voelen en de keuze krijgt om je te gedragen zoals jij wenst.

Wat is trance?

Trance is een natuurlijke toestand van verdiept bewustzijn, een bewustzijn waarbij de aandacht zowel in het hier en nu, als in het toen en daar kan zijn. Het is een zeer gerichte vorm van concentratie die je kunt vergelijken met het lezen van een spannend boek of het zien van een boeiende film. Dit zorgt ervoor dat je je kan richten op de ervaring en het gevoel en tegelijkertijd voel je en weet je dat de controle bij jou ligt.

Welke problemen pak je aan met emotieve therapie?

Deze therapie is geschikt voor iedereen met problemen op onder meer het gebied van emoties, relaties, seksualiteit, werk, lichaam* en psychosomatische klachten. De therapie is ook heel geschikt voor kinderen. In dat geval worden er alleen probleemgerichte sessies gedaan.

*) Emotieve therapie is een aanvulling op en geen vervanging van de medische wetenschap.
Zit oud zeer je in de weg? Heb je je emoties niet meer in de hand? Regressie zonder herbeleving
 
Zet de eerste stap! Bel 06 – 2442 3509

Diana Schwartz, therapeut Regressietherapie IJsselstein